Verdieping

De eik inspireert

De eik inspireert

Kortom, de eik is veel meer dan alleen een boom. Hij vertegenwoordigt diepe spirituele kwaliteiten, zoals kracht, wijsheid en bescherming. Het is een symbool dat ons herinnert aan onze verbondenheid met de natuurlijke wereld

Palissander als helper

Palissander als helper

Het werken met palissanderhout wordt ook geassocieerd met het activeren van intuïtie en spirituele inzichten. Het wordt beschouwd als een hout dat de geest opent voor hogere bewustzijnsniveaus en innerlijke wijsheid.

De spirituele betekenis van Moerbei

De spirituele betekenis van Moerbei

De spirituele betekenis van de moerbeiboom omvat dus de zoektocht naar verlichting, het overwinnen van hindernissen, het verankeren in de realiteit en het begrijpen van de vergankelijkheid van het leven.

De kwaliteit van Es de boom

De kwaliteit van Es de boom

De Es boom staat bekend om zijn kracht en veerkracht. Het is een boom die lang kan overleven, zelfs onder moeilijke omstandigheden. Deze eigenschap kan dienen als een inspiratiebron voor spirituele groei en volharding.

Hoe Maya haar innerlijke waarheid vond

Hoe Maya haar innerlijke waarheid vond

hoe een vrouw voelt dat er meer is en op reis gaat om haar innerlijke krachten te ontdekken en in de wereld te brengen door middel van een drum die zij zelf bouwt

Heel giftige gedachten

Heel giftige gedachten

We hebben een onzichtbare dimensie die we ‘geest’ noemen – een aspect dat ik noem ‘wie we zijn buiten onze huid’. Elke keer dat we in contact komen met anderen in de fysieke wereld vindt er ook een onzichtbare uitwisseling van energie plaats

De bittere kant van Ayahuasca

De bittere kant van Ayahuasca

Dit is een vervolg op een stuk dat ik eerder schreef als een reactie op het doorgeschoten idee dat drugsgebruik en sjamanisme het zelfde zouden zijn. Vermoed dat Itzhak Beery één van de meest heldere sjamanistische denkers en schrijvers is en het belangrijk is zijn ervaring en gedachten eens te onderzoeken. Ook al zal het je hier en daar pijn doen, het is niet makkelijk te verteren dat we met onze goede bedoelingen nog steeds ook veel kwaad aanrichten.

Alleen vertrouwen brengt magie tot leven,

Alleen vertrouwen brengt magie tot leven,

Wat helpt is ons te openen en luisteren naar elkaar en ons wijze bewustzijn  gebruiken.  Als we mededogen en vertrouwen hebben voor het vertrouwen van een ander.  Wanneer we vertrouwen op vertrouwen. We stoppen te geloven in magie (en niets gebeurt 😉 ) maar haar tot leven brengen door vertrouwen.

Over tijd gesproken

Over tijd gesproken

De natuurlijke tijd is gebaseerd op de beweging van de aarde om de Zon, maar ook op de beweging van de Maan en op de beweging van de Sterren. Deze kalender loopt synchroon met de bron zelf. Mensen zeggen vaak dat hun leven in een andere magische stroom terecht is gekomen na de eerste kennismaking met de 13 Manen Kalender.

Visioning de Wyrd

Visioning de Wyrd

Het leven is de moeite waard om te leven’ naar veel van zijn onrustige peergroup. Nu woont hij in China, en toen ik het hem vroeg wat zijn zoektocht voor hem betekende zei hij: “Ik weet dat ik de enige persoon ben die me gelukkig kan maken – en alleen al die gedachte maakt me gelukkig.”

Fysiek, Etherische, Astraal en Mentaal

Fysiek, Etherische, Astraal en Mentaal

Over het fysiek: Hoe huis jij in je lichaam? Via de bodyscan kun je leren ervaren hoe jij in je lichaam huist. Ervaart jij je lichaam alleen via de pijnpunten die je roepen of kun je werkelijk de ruimte of eventuele krapte in je lichaam ervaren door als het ware even in je lichaam te stappen en daar met al je aandacht te zijn.

Translate »