Zielenergie

Het grijze gebied is een realiteit die naast de onze ligt en waar de sjamanen uit alle tradities vaak langskomen op zoek naar kracht en verloren zielenergie. Een plek dus om te leren kennen. Het is ook de plek die in het Tibetaanse dodenboek bedoeld wordt als je leest over de periode tussen fysieke dood en spirituele dood. De ziel verblijft een tijd in dit schemergebied om zich voor te bereiden op de terugkeer naar de grote ziel. Alles wat niet afgesloten is wordt hier afgesloten.

Toeval bestaat niet bij zielenergie

Alles wat niet goed gegaan is tijdens het proces van dood gaan, wordt hier gecorrigeerd. Vaak met de hulp van levende personen. Die in hun dromen of in hun trance in dit gebied veel goed werk verrichten. Toeval bestaat niet dus ik keek niet op toen Sandra van Vrijberghe een dag eerder voor inzicht bij me was. Ze vertelde exact wat er gebeurde in dat gebied en haar zielenergie. En hoe zij iedere nacht in haar dromen daar naar afreist en hulp biedt aan vooral slachtoffers die niet door hebben dat ze al dood zijn. De nacht daarop ontvangt ze daarvoor vaak bloemen vertelt ze. Haar vraag om dit proces meer structuur te geven” ik heb er niet altijd zin in” zegt ze, hebben we besproken. Ze meldt me een paar dagen later dat de tips die ik haar gaf er toe geleid hebben dat ze minder ingezet wordt en het wat rustiger heeft.

Het grijze gebied

Goed terug naar de dinsdag (de dag na Sandra haar bezoek). Het werk van Sandra is nu precies wat we niet gaan doen deze avond. Sterker nog, we werken met de zwaan om ons te beschermen tegen de dolende zielen. Waarmee ze geen contact mogen maken. Voor het zover is bereiden we ons goed voor op deze reis zielenergie. In twee stappen. Eerst leren we de energie kennen die er is in het grijze gebied en we maken (bewegend) kennis met de zwaan om mee te nemen naar het grijze gebied.

Verloren delen

Omdat de groep lekker groot is verdelen we de groep in tweeën. De ene groep gaat het gebied in, de andere groep ondersteunt door op de 4 hoeken van de ruimte als wachters te zorgen dat iedereen binnen rustig kan zoeken. Er zijn vanavond twee mogelijke focussen in het grijze gebied. Je focust je op verloren delen van jezelf die je kunt helen en terug plaatsen of door kan laten gaan als je er klaar mee bent.

Of je gaat op zoek naar geparkeerde zielenergie uit een eerder sjamanen leven. Wat er toen gebeurde was prachtig. De wachters ratelden en zongen en zorgde niet alleen voor de veiligheid van de groep binnen maar ook voor een harmonische energie waarin de ervaring krachtig en helder werd voor diegenen in het grijze gebied. Iedereen was verbaasd over zijn eigen rol en benoemde dat ook in het laatste rondje.

Zingen

Normaal durf ik nooit te zingen werd veel gezegd. Maar het leek wel alsof ik meegezogen werd. Ook toen we de groep omdraaide gebeurde hetzelfde. Als in één grote cirkel zongen en ratelden de bewakers. Een prachtige ervaring voor wie binnen was en hun zielenergie.
Aan het eind sluiten we het gebied weer en danken de spirits voor hun lessen en hulp.

Translate »