vision quest drie elementen

vision quest drie elementen

De basis van een vision quest bestaat eigenlijk uit drie bestandelen, drie elementen die de quest tot een succes gaan maken. Waarom die drie elementen? EN hoe serieus moet ik aan die elementen voldoen? deze vraag krijgen we vaak van de mensen die de roep van hun ziel volgen en zich aanmelden voor dit mooiste ritueel dat we begeleiden. Als vrij mens kunnen we altijd keuzen maken. Dus heb je speciale wensen rond het eten, kan je niet vasten omdat je gezondheid dat niet toelaat; meld het! er is altijd een oplossing voor iedereen die stoer genoeg is om het het aan te gaan.

Wat is een Vision Quest? 

De drie vaste elementen van de Vision Quest zijn ontworpen om een diepe fysieke en emotionele transformaties op te wekken.  Ook zullen sluimerende staten van bewustzijn en creativiteit ontwaken. Het brengt deelnemers terug tot dat intiem contact met de Oorspronkelijke Bron. Met de juiste voorbereiding, samen met instructies en niet vergeten de integratie aan het eind van de Quest, is een zoektocht ontworpen om een diepe verandering te creëren. Niet alleen in hun lichaam maar ook in de emoties, gedachten en verbeeldingskracht. 

Vasten

zorgt voor een verandering in bewustzijn. Onze focus wordt breder, onze aandacht is meer dromerig en minder geklonken op rationeel denken. De interne dialoog vertraagt; andere gedachten en manieren om de bubbel van onder de oppervlakte waar te nemen. We denken na over mensen of dingen waar we al tientallen jaren geen rekening mee houden. Naarmate de geest kalmeert en het statische sterft, kan die “nog steeds kleine stem” gehoord worden. 

Eenzaamheid

Degene die een visiezoektocht doet is alleen, verwijderd van sociaal gesprek, culturele rollen, routines, gewoonten en verwachtingen. Je authentieke doel en stem ontdekken … auteur en maker worden van je eigen verhaal. Dat vereist diepgaand luisteren naar jezelf en afscheid nemen van alle andere autoriteiten – ouders, leraren, priesters, relaties – en de verhalen over de wereld en onszelf die we hebben geërfd, meestal onbewust, uit de tijd en cultuur waarin we zijn opgegroeid. 

Natuur

Een vision quest gebeurt in de natuur, meestal in de wildernis, waar men leeft binnen het grotere ecosysteem, ook wel het Al genoemd. Als ‘mijn huis mijn kasteel is’, onttrekt me buiten dat huis me mijn gevoel van macht en egocentrisme. Ik word onderdeel van iets groters, een onderdeel van het web, niet de heerser of het doel van het web zelf. 

We zijn geëvolueerd door miljoenen jaren van interacties met die levende aarde. Terugkeren naar intiem contact ermee wekt vergeten zintuigen en andere manieren van waarnemen. Ons wilde, authentieke en natuurlijke zelf wordt alleen ontdekt door opnieuw contact te maken met de natuur zelf.