Over Spirit gesproken …. Toen ik laatst op weg naar huis door een bos reed, gebeurde er iets wonderlijks. Een witte Uil kruiste de weg van rechts naar links. Van oost naar west .. Alhoewel, wat is wonderlijk als je een sjamanistisch leven leid. Iets dat ik al sinds 1992 doe toen ik Daan van Kampenhout ontmoeten in zijn eerste sjamanistische jaargroep en mijn leven radicaal veranderde. Niets was meer het zelfde! Een ding leerde ik snel. Spirit, is een belangrijke rode draad in het sjamanistische veld

Van oost naar west

Wie zijn boeken uit de jaren 90 kent weet dat er wel gekkere dingen zijn gebeurt dan Uilen die oversteken als je langs rijd. En toch was er meer aan de hand. De kleur en het feit dat zij van oost naar west vloog was voor mij een reden om in te zien dat dit geen toevallige ontmoeting was. Spirit verschijnt in vele gedaante. Nodigt je uit om de boodschap die gedeeld wordt te begrijpen en te leven.  Het is steeds de kunst om humble genoeg te blijven en niet in de valkuil van het ego stapt die je laat denken dat wat je doet allemaal bijzonder is.

sjamaan op Ibiza

Nep-sjamaan & Spirit

Wetende dat veel van wat ik doorgeef en zelf nog steeds leer in de natuur zijn oorsprong heeft maakt het dat het eigenlijk heel ‘natuurlijk’ is allemaal. Om het ego te misleiden noemde ik mezelf in huiselijk kring vaak een nep-sjamaan. Met als doel dingen niet groter te maken in mijn hoofd en steeds dicht bij mezelf te blijven. De uil spirit bracht een ander inzicht. Ik probeer je mee te nemen in wat spirit met deze ontmoeting probeerde te vertellen.

De boodschap

De ontmoeting bestaat uit een aantal componenten. De uil, die wit is, die van oost naar west vlak voor me oversteekt. Laten we met de boodschap van de uil beginnen: “oude wijsheid, geheimhouding, de magie van de maan en vrijheid, het vermogen om door maskers heen te zien.” Het feit dat ze wit was verteld dat ze komt om het over het licht, de positieve magie te hebben. Omdat ze van oost (mannelijke principe van gefocust en doelgericht) naar west (het vrouwelijk principe van breed voelen) vloog laat ze weten dat het tijd wordt me dieper met dat vrouwelijke principe te verbinden. Omdat het de spirit van uil is, laat ze weten dat magie, oude wijsheid en vrijheid de thema’s zijn. De Maan verwijst nogmaals naar het vrouwelijke principe! En het belangrijkste bericht was misschien wel; laat je maskers vallen, ik doorzie je toch wel.  Als laatste, dat was meteen ook het bewijs voor me, is een uil comfortabel met zijn eigen schaduw.

Mijn eigen schaduw

Tijd dus om mijn eigen schaduw te onderzoeken en er comfortabel mee te zijn. Ben je nu een sjamaan of ben je nu een nep-sjamaan? Wat je zegt dat ben jezelf, zeiden we vroeger op het schoolplein. Daar zit een kern van waarheid in. Door JA te zeggen komt er een positieve kosmische energie los. Door tegen jezelf te zeggen dat je ziek bent, maakt je ziek, door tegen jezelf (ook als je het als veiligheidsklep) zegt dat je een nep-sjamaan bent, ben je een nep-sjamaan. Wat schiet je daar mee op, wie zit daar op te wachten? Ben je een sjamaan, zegt het dan hardop. Een variant op Ben je Bob, zegt het hardop. Ga staan voor je kwaliteit of hou er je mond over.

witte uit spirit

Hypothese 4

Herinner je de nieuwsbrief van januari 2020 waar we de 9 hypothese presenteerde waar op je de sjamaan kan herkennen. Hypothese 4 was: Sjamanen gebruiken elk hulpmiddel om de aannames van een patiënt omtrent de werkelijkheid te veranderen. Of in gewoon Nederlands als een placebo ook werkt waarom moeilijk doen. Het is kortom belangrijk dat je geloofd dat de andere kwaliteiten heeft wil je werkelijk iets kunnen veranderen. Magie komt zelden vanzelf tot stand. De sjamaan als magiër heeft kortom naast kennis van zaken ook een repertoire aan avatars die zijn kwaliteiten moeten versterken. Simpel weg door de ander te laten geloven dat je de werkelijkheid kan veranderen.

Resultaat

De uil als spirit is de uil als avatar is de uil als placebo is de uil als boodschap.. alles vloeit in elkaar over en magie is geboren. Ik kan verder, ben gestopt mezelf thuis een nep sjamaan te noemen en op me werk de resultaten van de sjamaan te zien en te roemen. Iedere groep of individu die ik ontmoet in mijn rol als sjamaan neem ik mee naar een andere realiteit waar andere wetten gelden en waarheid een ander gezicht heeft. De uil heeft me ontmaskerd EN laten zien dat het masker een functie kan hebben en gebruikt mag worden. Zolang ik me er maar bewust van ben en comfortabel bij voel.

Dank spirit van uil

Translate »