Sonja Werner

Sonja Werner

Ik ben Sonja, zoals mijn ouders mij mijn naam hebben gegeven verbonden met de zon, het zonnetje in huis daar waar ik welkom ben, breng licht in donkere hoeken en steek mensen aan met mijn vuur en warmte.

Wat ik in mijn leven heb ervaren is dit wat ik kennelijk goed doe en kan en wat ik de wereld aan te bieden heb;
Aanraken
Aanmoedigen
In beweging brengen

Jouw bewustzijn voor jezelf aanwakkeren
Jouw Sterkte laten zien
Jezelf Sterk maken
Jouw eigen zachtheid laten voelen

Ik breng dingen en mensen tot bloei
Daarbij maak ik onder andere graag gebruik van spirit, of anders gezegd de elementaire energie die wordt beschreven in o.a. het sjamanisme.

Lievelingsdier

Heden zeg ik dat de mens mijn “lievelingsdier” is geworden, ook zijn het niet allemaal knuffelberen en zangvogeltjes. In de confrontatie en verbinding zie ik allemaal prachtige exemplaren. Er zijn geen “slechte” mensen, wel met moeilijk verstaanbaar gedrag. Ook die hebben hun plek in  het grote evenwicht en in de cycli van scheppen en vernietigen.

Mijn verbinding met de wereld kan ik het beste verwoorden met Nada Brahma = Alles is klank, ook al hoor je die klanken niet met je oor, toch is die trilling er die in werkelijk alles aanwezig is. Trilling = beweging  werkt in alles en verbindt alles met alles. Net als lucht, die onze stem mogelijk maakt en de klanken naar onze oren transporteert. En het effect ervan  kennen we allemaal, het gaat veel dieper dan dat. Geen wonder dat ik met veel enthousiasme trommels bouw en alles wat met ritme, klank en/of zang en muziek te maken heeft met passie doe.

Ik sta klaar voor wie mijn aandacht vraagt of mijn pad kruist. Naast het zonnige aan mij haal ik je ook uit je comfortzone (en dat voelt wel eens confronterend) om je te ondersteunen met in beweging te komen. Ik ben dankbaar voor alles werk waar ik mag doen wat ik goed kan. In mijn dagelijks leven ondersteun ik mensen met een beperking om hun leven een voor hun persoonlijk passende en vreugdevolle invulling te geven, om te ontwikkelen en te ontdekken.

Je vind me vaak in mijn tuin, bij het vuur en veel en vaak buiten waar ik mij verwonder over alle schoonheid die zich daar keer op keer openbaart en mij steeds weer nieuwe ervaringen schenkt.

Intuïtie

Ik begrijp mij als onderdeel van een groter geheel en in het werken met mensen ervaar ik dit het meest “voelbaar”.

Wat je bij mij niet vind is boekenwijsheid of de kennis over grote spirituele leiders of schrijvers. Ik heb ervaren dat mijn intuïtie, of anders gezegd, mijn verbinding met de wereld, de weg beter wijst dan de kennis van namen van bekende meesters. De ervaringen tijdens ons leven laten ons ontwikkelen, laten ons leren.

Ik wil graag weg van het woord “les”; dat impliceert meestal dat we “beter” worden, alsof we eerder niet “goed” waren…we zijn al goed. We maken ervaringen die ons rijker maken – je mag natuurlijk ook zeggen dat het leven ons “lessen” leert…voel maar wat bij je past.

Praktische informatie