Sjamanendrum bouwen

sjamanendrum bouwen

Op onze super mooie locatie in Schiphol-Rijk hebben we de beschikking over acht individueel te gebruiken werktafels. Met op ieder tafel een eigen set gereedschap en materiaal voor een drumstick. Dus groepen van max 8 personen kunnen veilig aan de slag. Zijn dus welkom om hun healing sjamaan trance drum bij ons te komen maken!

PERSON© made sjamanendrum bouwen

We werken niet alleen veilig en we hebben in 25 jaar drumbouwen ook steeds goed geluisterd naar wat de klant nodig heeft en wenst. Naast dat de sjamanendrum er mooi uit mag zien is het natuurlijk ook fijn als die drum goed klinkt en blijft klinken! Door met de PERSON© methode te werken hebben we aan die voorwaarden voldaan. Hiernaast lees je meer over deze manier van werken. Dankzij deze vinding kunnen we 5 jaar garantie geven op je eigen hand gemaakt sjamanendrum die op deze manier gebouwd is in onze werkplaats.

Sjamanendrum materiaal

Sjamanendrum bouwen met een rond- of ei-vormig frame. Die van wilg of essen kan zijn. Onder de bouwers in Nederland hebben wij de beschikking over de meeste verschillende maten. Die beginnen bij dertig centimeter en lopen op tot wel 60 cm (verspringend met 5 cm). Verder op verzoek zijn er erxta sterke frames voor dikke huiden. Tevens kunnen we je de materialen en techniek leveren voor een moederdrum. EN bouwen we twee maal per jaar met jouw ook een dubbele drums!

Duurzaam materiaal gebruik

Bouw je drum met huiden van betrouwbare leveranciers. Geen van de dieren is gestorven voor de huid! Standaard vellen zijn van Geit, Rund, Paard, Buffel, Hert en Eland, omdat die de beste resultaten geven. Wist je dat wereldwijd 80% van alle drums met Geit bespannen zijn vanwege dat feit?

Hier lees je hoe zo’n dag sjamanendrum bouwen er uit kan zien! We ondersteunen je met vakkennis en initiatierituelen bij deze sjamanendrum bouw workshop. In de Agenda kan je zien wanneer!

1 op 1 sjamanendrum bouwen

We merken verder dat het 1 op 1 sjamanendrum bouwen een extra kwaliteit heeft die meer en meer plaats vind. Geen groepsdruk maar werklijk alle ruimte voor eigenheid en orginaliteit. Omdat we meerdere keren gehoord hebben dat jullie dat waarderen zullen we dus ruimte maken voor deze vorm van werken. Vooral voor stellen bleek het een uitgelezen manier om samen iets te ondernemen dat nog steeds intiem en eigen is.

Meer weten: hier vind je de voorwaarde en de mogelijkheid je aan te melden!

PERSON© made drum @ SJAMAAN

PERSON = PEteR & SONja

Deze drum is uniek in design en extra sterk waardoor zij langer mee gaat dan andere drums en stabieler in klank is omdat:
• er gebruik gemaakt wordt van 20 verbindingspunten i.p.v. 16 wat traditioneel gebruikelijk is
• er geen gebruik wordt gemaakt van lijm bij het bevestigen van de huid op het frame
• de huid dubbel gevouwen is op de altijd zwakke verbindingspunten of
• voorzien van een geregen zoom met 40 tot 60 steken om de krachten op extra dunne huiden gelijkmatig te verdelen
• waardoor inscheuren tot het verleden behoord en
• we voldoende spanning kunnen zetten op het vel om voor langere tijd een goed klinkende drum te kunnen garanderen
• we 5 jaar garantie op constructie en spanning geven
• de 20 verbindingspunten de mogelijkheid bieden voor een ergonomisch handvat in de vorm van een 5 stralen krans waarbij de spanning gelijkmatig verdeeld blijft
• tijdens het proces van productie de keuzeoptie aanwezig is om een traditioneel kruis te kiezen als handvat in plaats van de ergonomische 5-stralige krans

Opbouw van de workshop

De workshop sjamanendrum bouwen verloopt in 10 stappen:
1. Je kiest de houten ring in de houtsoort en diameter die je roept. We werken volledig intuïtief.
2. Je kiest het vel, de huid, op dezelfde manier. Je kan wel bedacht hebben dat je de huid van een bepaald dier wilt gebruiken, maar dat is dan gewoon bedacht in je hoofd. Het heeft geen zin om met je hoofd een dier te kiezen omdat het bijvoorbeeld je krachtdier is. Als je wilt werken met je krachtdier, of welk ander dier dan ook, kan je ieder dier uit nodigen in je drum plaats te nemen en je werk te versterken!
3. Terwijl de huiden in water badend zacht mogen worden schuur jij jouw houten ring en zet hem desgewenst in een biologische olie en heb je de mogelijkheid om met een houtbrander de ring te versieren.
4. Je maakt een drumstok om straks de drum mee te bespelen.
5. Je kiest de kleur touw voor de spandraden of knipt van huid een veter.
6. We helpen je de huid te prepareren; op maat maken en de gaten op de juiste plekken waar de spandraden komen.
7. Nu komt het rijgen en daarna het spannen van de huid.
8. Verwerk eventueel persoonlijke items en of totem/krachtdier in jouw drum en misschien breng je een offer.
9. Als afronding van de sjamanen drum workshop initiëren we de trommels met een inwijding.
10. Nu is het wachten tot de drum droog is en je hem kan uit proberen! Dat droogproces duurt in de meeste gevallen 24 uur.

Een sjamanendrum van sjamaan is een drum voor het leven. Om die reden kan je altijd terug komen voor reparatie of bijstellen.

Praktische informatie

Tijd
De dag duurt van 10.00 tot 18.00 uur.

Dag
Elke maand, data vind je in de agenda.

Kosten
€240,- incl. btw en alle materialen

Locatie
Sjamaan Coach en Training
Koolhovenlaan 35 – C111
1119 NB Schiphol-Rijk
(routebeschrijving)

Is de afstand te groot voor je en wil je dichter bij huis bouwen? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden!

Bouw je eigen sjamanendrum

Meld je via onderstaande knop aan voor de workshop. Na betaling voor je trommel is je aanmelding definitief. Op de dag dat we bouwen kies je zelf het formaat ring en de huid uit. Er zijn dus geen verdere bijkomende of verborgen kosten.

Mocht je nog vragen hebben? Neem vooral contact op.

Geen evenementen gevonden!